• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van der Poel: "Het was niet goed vandaag, maar dat kan gebeuren"

  Mathieu van der Poel had tijdens de Wereldbekermanche mountainbike van Les Gets een totale offday, iets wat we bij de Nederlander zelden zien. Na de race zagen we geen briesende Van der Poel, die zijn slechte dag relativeerde.

  "Ik denk dat ik nog niet genoeg hersteld ben van mijn hoogtestage", zocht Van der Poel naar een reden voor zijn offday. "Een andere verklaring kan ik niet vinden. Een tekort aan wedstrijdritme? Het was lang geleden dat ik nog eens aan de start van een race stond, dat klopt. Maar we hadden ingecalculeerd dat ik hier minder kon zijn vandaag. Het was zelfs helemaal niet goed, maar dat kan nu eenmaal eens gebeuren."

   

  Neemt Van der Poel ook iets positiefs mee uit deze race in de Franse Alpen? "De laatste drie rondjes draaiden beter voor mij. Dan heb ik nog wat plaatsen winst geboekt, maar ach, veel nut had dat ook niet echt want ik zat ver achter. Oorspronkelijk stond deze race niet op mijn programma, maar ik ben blij dat ik hem gedaan heb. Zo heb ik toch een extra competitiedag in de benen richting het EK."

   

  Ook al was het resultaat niet goed, van een deuk in het vertrouwen is er geen sprake bij MVDP. "Ik kan vrij makkelijk over dergelijke teleurstellingen heen komen. Uiteraard had ik liever goed gepresteerd vandaag, maar misschien heb ik nu binnen twee weken op het EK een superdag."