• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pro League bestudeert maatregelen na verzoekschrift Beerschot

  bal

  Normaal gezien ligt deze bal klaar op 26 juli voor de competitiestart in de hoogste afdeling.

  De Pro League zal maatregelen bestuderen die de goede organisatie van haar competities verzekeren. Dat laat de vereniging van profclubs weten na de beslissing van de Brusselse Rechtbank van eerste aanleg.

  Gisteren besliste de Brusselse Rechtbank van eerste aanleg dat de reeksen 1A en 1B voorlopig niet mogen worden samengesteld. 

   

  "De Pro League nam kennis van de beschikking van het kortgeding, uitgesproken ten gevolge van het eenzijdig verzoekschrift ingediend door Beerschot", klinkt het in een mededeling.

   

  "De Raad van Bestuur en het management van de Pro League bestuderen de te nemen maatregelen die de goede organisatie van haar competities verzekeren. In de loop van de komende week volgt verdere communicatie. Tot dan zal de Pro League zich van elke commentaar op het dossier onthouden."

   

  Volgens de Brusselse Rechtbank van eerste aanleg mag de reeksindeling pas gebeuren als het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) een definitieve uitspraak heeft gedaan in de matchfixingzaak met KV Mechelen in de hoofdrol. Beerschot mag op dit moment dus niet definitief onderverdeeld worden in 1B, KV Mechelen niet in 1A.

   

  De competitie in 1A begint normaal gezien op vrijdag 26 juli. In 1B gaan ze op 2 augustus van start.