• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Italiaanse baanwielrenner, die gespiest werd door plank, recupereert goed

  Lorenzo Gobbo zal normaal gezien volledig recupereren.

  Lorenzo Gobbo, de jonge Italiaanse baanwielrenner die gisteren gespiest werd door een losgekomen plank op de Gentse piste, zal volledig recupereren. "Maar hij heeft voorlopig geen zin meer om op de piste te rijden", klinkt het.

  Gobbo kwam gisteren zwaar ten val tijdens het EK baanwielrennen voor jongeren in het wielercentrum Eddy Merckx in Gent. Er kwam een plank los uit de vloer van de piste die het dijbeen en een long van de renner doorboorde. De Italiaan werd naar het ziekenhuis gesneld en met succes geopereerd.

   

  "Ik heb hem daarnet nog eens bezocht", zegt Frank Glorieux, de directeur van de Wielerbond Vlaanderen. "Hij ligt op intensieve zorg. Hij heeft geen al te beste nacht gehad, maar hij heeft geen koorts en het gaat goed vooruit. Er is een kans dat hij morgen naar een normale kamer mag."

   

  "Hij zei dat hij liever had gewonnen dan op deze manier in de kranten te staan. Hij kon dus nog lachen, maar hij heeft voorlopig geen zin meer om op de piste te rijden. Hij zal zijn courage moeten terugvinden. Hij zal normaal gezien wel volledig recupereren, maar er wacht hem een lange herstelduur."