• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  #GiveItBack: Brusselse politie vindt gestolen Qhubeka-fiets terug

  De gestolen Qhubeka-fiets is terecht.

  Fijn nieuws uit de Tour: de Brusselse politie heeft de gele fiets van Qhubeka teruggevonden. De fiets van Qhubeka, een project dat fietsen schenkt aan de bevolking in Zuid-Afrika, werd tijdens de Grand Départ in Brussel ontvreemd uit het fandorp. Meteen werd op Twitter #GiveItBack gelanceerd en dat is exact wat de Brusselse politie nu dus kan doen.

  De Grand Départ in Brussel had vorig weekend een wrange nasmaak voor Qhubeka. De liefdadigheidsinstelling, die gelinkt is aan wielerploeg Dimension Data, had in het fandorp van de Tour 4 fietsen geplaatst: een gele, een groene, een witte en een fiets in de kleur van de bolletjestrui.

   

  De gele fiets werd helaas gestolen en meteen werd met de steun van enkele bekende Tour-gezichten een zoektocht gelanceerd. Onder meer Peter Sagan, Tom Boonen, Geraint Thomas en Bradley Wiggins zetten hun schouders onder de Twitter-campagne #GiveItBack. Amper een week later is de gele fiets dus terecht.

   

  Qhubeka probeert al enkele jaren de mobiliteit te verbeteren in Zuid-Afrika en schenkt daarom fietsen aan de Zuid-Afrikaanse bevolking. Door de samenwerking met Dimension Data kreeg het project al veel aandacht.