• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Beerschot-spelers: "Ongeloof was groot na uitspraak van het BAS"

  training beerschot

  "We moeten de frustratie omzetten in positieve energie", klinkt het bij de spelers.

  Na de uitspraak van het BAS staat het vast dat Beerschot ook volgend seizoen in 1B zal aantreden en dat hadden ze op het Kiel niet zien aankomen. "De spelersgroep heeft een serieuze klap in het gezicht gekregen", zegt Joren Dom.

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport oordeelde dat KV Mechelen en Waasland-Beveren volgend seizoen in 1A mogen uitkomen. Een streep door de rekening dus voor Beerschot, dat rekende op een plaatsje in de Jupiler Pro League komend seizoen.

   

  "Dat was voor de spelers een serieuze klap in het gezicht. Het ongeloof was groot en we waren geschrokken door de uitspraak van het BAS. Maar we moeten dit zo snel mogelijk te boven komen. De ene speler zal er al wat langer over doen dan de andere maar, net als ons bestuur, zijn ook de spelers strijdvaardig", zegt middenvelder Joren Dom op de website van de club.

   

  "Deze tegenslag zal ons niet stoppen. We hebben een sterke kern en onze enige job is zoveel mogelijk wedstrijden proberen te winnen."

   

  Volgens doelman Mike Vanhamel zal Beerschot hier sterker uitkomen. "Dit heeft geen schade toegebracht aan het groepsgevoel, integendeel. En op training merk je dat de wederopstanding is ingezet. We zetten onze voorbereiding gewoon voort. We moeten het ongeloof en de frustratie omzetten in positieve energie. Het enige wat wij kunnen en moeten doen, is keihard trainen en presteren op het veld."

   

  Nieuwkomer Ryan Sanusi baalt wel: "Ik ben naar hier gekomen om in 1A te spelen. Dat ons dat nu wordt afgenomen, maakt me best wel kwaad. Als het nog verandert, des te beter. En anders moeten we ons hierbij neerleggen. Het is wat het is. De spelers moeten zich focussen op het voetbal. Wij gaan klaar zijn voor de start van de competitie."

  Pro League: "Lokeren en Beerschot moeten niet meer hopen op 1A"