• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Atletico start procedure tegen transfer Griezmann: "Barça betaalde te weinig"

  Nog geen uur na de officiële bekendmaking van de transfer van Antoine Griezmann heeft Atletico Madrid laten weten niet akkoord te gaan met de overgang. Volgens Atletico is de afkoopsom voor de Fransman 200 miljoen euro en niet de 120 die Barcelona betaalde.

  De officiële reactie van Atletico Madrid op de transfer van Griezmann is geen verrassing. Atletico had eerder al laten verstaan dat het niet akkoord zou gaan met een transfersom van 120 miljoen euro.

   

  Dat zit zo. Voor 1 juli 2019 stond er een afkoopsom van 200 miljoen euro in het contract van de Franse aanvaller. Vanaf 1 juli zakte die naar 120 miljoen euro. Duidelijk, zou je zeggen, maar Atletico ziet dat anders. 

   

  "Atletico gelooft dat het betaalde bedrag te weinig is aangezien het duidelijk is dat de deal tussen Griezmann en Barcelona al voor 1 juli beklonken was. De deal bestond ook al voor de speler bekendmaakte op 14 mei dat hij Atletico zou verlaten."

   

  Voor Atletico is het contract tussen Griezmann en Atletico de facto al verbroken voor het einde van het seizoen (voor 1 juli). "Daarom heeft Atletico een procedure gestart die het nodig acht om zijn belangen te verdedigen."