Ga naar de inhoud

Hoofdsponsor F1-team Haas haakt af: "Politieke gedoe doet onze zaken geen goed"

 do 11 juli 2019 10:28
De rijders van Haas pakten dit seizoen nog maar 16 WK-punten.

Het Formule 1-team Haas is zijn hoofdsponsor Rich Energy kwijt. De Britse energiedrankfabrikant beëindigde door de "slechte resultaten" het contract met de Amerikaanse renstal.

"Onacceptabel"

De excentrieke topman William Storey van Rich Energy riep begin dit jaar brutaal dat hij met Haas de aanval wilde openen op Red Bull Racing, het team van Max Verstappen en Pierre Gasly.

 

Zo'n vaart liep het dit seizoen zeker niet voor de Fransman Romain Grosjean en de Deen Kevin Magnussen. Het tweetal pakte in de eerste negen races van het F1-seizoen samen 16 punten en daar is hoofdsponsor Rich Energy duidelijk niet te tevreden over. Gisteren werd beslist om een einde te maken aan de samenwerking met Haas door de "slechte resultaten".

 

"We willen Red Bull verslaan, maar in Oostenrijk zaten we achter Williams en dat is onacceptabel. Al het politieke gedoe in de Formule 1 doet onze zaken ook geen goed. We wensen het team succes", lezen we op Twitter.

Al het politieke gedoe in de Formule 1 doet onze zaken geen goed.

Rich Energy-topman William Storey

De tweet van Rich Energy:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.