• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verraadt onoplettendheid nieuwe naam van Anderlecht-stadion?

  Enkele alerte passanten hebben dinsdagvoormiddag een nieuwe banner met "Lotto Park" opgemerkt aan het stadion van Anderlecht. Dat lijkt de geruchten te bevestigen die  al langer de ronde deden. Anderlecht zou na 36 jaar afscheid nemen van de naam Constant Vanden Stockstadion.

  Elisha Benkoski, een alerte Anderlecht-fan, merkte dinsdag de banner op aan de voorzijde van het Anderlecht-stadion en zette de foto op Twitter. Dat was duidelijk niet de bedoeling, want even later dekte de club de naam alweer af (foto nummer twee).

   

  Maar het kwaad was geschied. Op sociale media circuleerden de beelden al snel. Een schoonheidsfoutje. De club zou de naam pas binnenkort bekend willen maken. 

   

  Geruchten over een naamswijziging van het Anderlecht-stadion doen al enkele maanden de ronde. Vanaf het begin werd gezegd dat de Nationale Loterij in de dans zou springen.

   

  Met de verkoop van de stadionnaam zou Anderlecht het spoor van tientallen clubs in binnen- en buitenland volgen. In België kennen we al de Luminus Arena (Racing Genk), de Ghelamco Arena (AA Gent), het AFAS Stadion (KV Mechelen) en de Versluys Arena (KV Oostende). 

   

  Het grote doel van voorzitter Marc Coucke is de commerciële inkomsten verhogen dankzij de verkoop van de naam van het stadion. De Nationale Loterij is sinds vorig seizoen één van de hoofdsponsors van de Brusselse club.

  Einde van een tijdperk na 36 jaar

  Als Anderlecht vanaf dit seizoen effectief in het "Lotto Park" zou gaan spelen, dan wijzigt de naam voor het eerst in 36 jaar. Sinds 1983 draagt het stadion de naam van Constant Vanden Stock, die 25 jaar voorzitter was (van 1971 tot 1996).

   

  Daarvoor heette het stadion het "Stade Emile Versé".  

  De banner

  De afgedekte banner