• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Manager Soudal-Lotto: "We blijven vertrouwen behouden in Caleb"

  Viviani en Ewan

  Caleb Ewan (r) geraakt niet meer uit het wiel van Elia Viviani (midden).

  In de 2e massasprint in deze Tour de France raakte Caleb Ewan opnieuw niet verder dan de 3e plaats. "Maar in de Giro lukte het ook lang niet en uiteindelijk won hij toch nog 2 ritten", weet manager John Lelangue.

  "Nee, uiteraard zijn we niet tevreden met deze 3e plaats. Enkel de 1e plaats telt", klinkt het ambitieus bij Soudal-Lotto-manager John Lelangue. "Daar hebben we een hele dag voor gewerkt."

   

  "Alles ging ook picobello tot 1,5 kilometer van het einde. Toen zijn De Buyst, Kluge en Caleb elkaar kwijtgeraakt. Om dat nog recht te zetten in de laatste kilometer is moeilijk. We kregen Caleb nog in het wiel van Viviani, maar het was te laat om de sprint nog aan te trekken."

   

  "We zullen blijven vechten tot de Champs Elysées. Ik denk niet dat dit in het hoofd van Caleb zal kruipen. In de Giro lukte het ook niet de eerste dagen en uiteindelijk won hij toch nog 2 ritten. We hebben nog altijd vertrouwen in hem."

   

  "Met Tim (Wellens), Tiesj (Benoot) en Thomas (De Gendt) hebben we nog andere kaarten die we de komende 2 dagen kunnen spelen. We blijven aanvallend rijden. Voor Tim is het morgen een belangrijke dag met het oog op de bolletjestrui."

  Ewan: "Ontgoocheld, maar we zijn toch in de buurt"

  "Ik ben toch een beetje ontgoocheld", zegt Caleb Ewan zelf. "Ik had natuurlijk liever twee 1e plaatsen gehad in plaats van twee 3e plaatsen. Maar we zijn wel in de buurt. Met een beetje meer geluk kunnen we wel meedoen voor de zege."

   

  Wat liep er dan mis? "Het was een rommelige sprint en op 1 kilometer van de finish zaten we te ver. Op 500 meter zat ik toch weer in het wiel van Viviani, maar dat had veel krachten gekost. Ik had de benen niet meer."