• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nummer 1 Djokovic: "De snelle Goffin wordt een uitdaging"

  " "

  Novak Djokovic is de titelverdediger op het gras van Wimbledon.

  David Goffin (ATP-23) staat voor het eerst in de kwartfinale van Wimbledon. Tegenstander daarin is Novak Djokovic, 's werelds nummer 1 en titelverdediger. De Serviër won het grastoernooi al 4 keer, maar is beducht voor de Belg: "Hij speelde de finale in Halle."

  Djokovic verloor nog maar 1 set in 4 duels en zette gisteren makkelijk de Fransman Ugo Humbert opzij met 6-3, 6-2, 6-3. Goffin komt met een 5-setter en een 4-setter in de kwartfinale.

   

  De 32-jarige Serviër won Wimbledon in 2011, 2014, 2015 en 2018 en telt in totaal 15 grandslamtoernooien. Hij is dus de grote favoriet tegen het 21e reekshoofd. In de onderlinge duels leidt hij ook met 5-1, maar Goffin won wel het laatste treffen, ondertussen al 2 jaar geleden in Monaco.

   

  "Op gras kwamen we elkaar nog nooit tegen", bekende Djokovic, die af en toe al eens een trainingsballetje slaat met Goffin. "Ik moet me er wel wat op voorbereiden, want ik denk dat gras het spel van David ten goede komt."

   

  "David is immers een van de snelste spelers op het circuit en hij kan het evenwicht behouden op lastige ballen. Hij heeft al in de top 10 gestaan en speelt weer op niveau na enkele blessures. David bereikte de finale in Halle en staat hier nu bij de laatste acht. Deze kwartfinale wordt een uitdaging."

  De Belg staat voor het eerst in de kwartfinale op Wimbledon.

  David Goffin.

  Goffin: "Djokovic is ook maar een mens"

  Goffin zelf kijkt onbevangen uit naar het duel met Djokovic op zijn favoriete toernooi. "Dat ik hier in de kwartfinales sta is niet min, want de laatste maanden verliepen moeizaam. Ik voel dat ik op het juiste moment weer mijn beste tennis speel."

   

  "Maar als Djokovic zijn beste tennis speelt, is hij beter, denk ik. Hij is de nummer 1 en ook heel moeilijk te kloppen in 5 sets. Zelfs voor Roger Federer is hij de grootste bedreiging op gras, volgens mij. De grote 3 zijn gewoon heel sterk, maar het blijven wel mensen. Ik zit in een goeie flow en zal mijn uiterste best doen."