• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belgian Hammers worden op WK genekt door materiaalpech, Frankrijk wint

  De Belgian Hammers

  De Belgian Hammers, de gemengde aflossingsploeg, is zevende geworden op het WK triatlon mixed relay in Hamburg. Jelle Geens, die als laatste in actie kwam, had problemen met zijn materiaal. Titelverdediger Frankrijk ging opnieuw met de oppergaai lopen. 

  Het Belgische kwartet met Valérie Barthelemy, Marten Van Riel, Claire Michel en Jelle Geens droomde vooraf van een WK-medaille. Dat leek er ook een hele tijd in te zitten, maar bij Geens ging het mis.

   

  Als laatste pion kreeg hij af te rekenen met materiaalproblemen. Zijn wetsuit en zijn schoen werkten niet mee. Daardoor kwam België binnen in 1u21'20", een tijd die goed was voor de zevende plaats.

   

  De Franse ploeg legde de 300 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen en 1,7 kilometer lopen af in 1u20'18". Daarmee waren ze vier seconden sneller dan het Duitse viertal. Australië pakte brons in 1u20'43".

   

  De mixed relays werden in 2017 toegevoegd aan het olympische programma voor Tokio 2020. De Belgen staan momenteel op de 11e plaats op de olympische ranking. Een plek in de top 16 van die ranking zou moeten volstaan voor rechtstreekse kwalificatie voor de Spelen.