• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  David Goffin: "Nu tegen Fernando Verdasco is een gouden kans"

  David Goffin

  David Goffin kan vandaag voor de eerste keer de kwartfinales op Wimbledon bereiken. Dan moet hij in de vierde ronde wel de scalp van Fernando Verdasco nemen. "Ik moet zijn ritme breken", weet Goffin.

  Vrijdag moest Goffin diep gaan om de Rus Daniil Medvedev onder de knie te krijgen in de derde ronde. "Dat we op zondag dan een soort van vrije dag krijgen op Wimbledon is goed", zegt Goffin. "Dat doet deugd na een week tennis."

   

  Met Verdasco (ATP-37) krijgt Goffin een haalbare kaart voorgeschoteld. "Ik zie ook kansen tegen Verdasco, maar niemand moet denken dat ik al in de kwartfinales sta. Het is een gouden kans, maar ik zal er toch voor moeten knokken."

   

  "Verdasco is een echte strijder en haalde hier al een keer de kwartfinales. Hij kan een heel hoog niveau halen en dat wil ik net vermijden door zijn ritme te breken."

   

  Goffin stond al twee keer eerder in de vierde ronde van Wimbledon. In 2015 verloor hij van Stan Wawrinka, een jaar later was Milos Raonic te sterk.

  Goffin na zijn zege tegen Medvedev: