• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Triatleet Jelle Geens staat weer op het podium: brons in Hamburg

  Bierdouche op het podium: Jelle Geens kan er wel tegen.

  Jelle Geens heeft de goeie vorm te pakken. Na zijn overwinning vorige week in Montréal eindigde de triatleet nu als derde in Hamburg. Marten Van Riel eindigde ondanks een val bij het fietsen toch nog net in de top 10.

  Vorige week sprintte Jelle Geens in Montréal naar de eerste zege van een Belg in een triatlon van dit niveau. In de sprinttriatlon van Hamburg (helft van de olympische afstand) kon hij dat kunstje niet evenaren. In de eindsprint kon hij niet op tegen de Australiër Jacob Birtwhistle en de Fransman Vincent Luis.

   

  Maar met de derde plaats mocht Geens wel weer op het podium. Daar mocht hij vieren met een bierdouche. Marten Van Riel was ook van de partij in Hamburg. Die reed na het zwemmen in de kopgroep, maar een valpartij sloeg hem terug. Toch eindigde Van Riel nog als negende.

  Uitslag sprinttriatlon in Hamburg
  1. Jacob Birtwhistle (Aus)  in 55'09"
  2. Vincent Luis (Fra) 55'10"
  3. Jelle Geens 55'13"
  4. Mario Mola (Spa) 55'15"
  5. Léo Bergere (Fra) 55'17"
  6. Hayden Wilde (NZe) 55'20"
  7. Justus Nieschlag (Dui) 55'25"
  8. Javier Gomez (Spa) 55'34"
  9. Marten Van Riel 55'41"
  10. Ryan Sissons (NZe) 55'45"