• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Fuglsang houdt geen breuken over aan valpartij

  De schade bij Jakob Fuglsang.

  In de laatste 20 kilometer zijn enkele renners tegen de vlakte gegaan. Jakob Fuglsang was een van de slachtoffers, maar kon weer aanpikken. De Deen liep geen breuken op, al is het toch een start in mineur. "Zo wilde ik niet aan de Tour beginnen."

  De valpartij gebeurde op een moment dat het peloton op een vrij brede weg reed.

   

  Aan de linkerkant gingen enkele jongens plots tegen het asfalt, met drie Astana's erbij en Jakob Fuglsang als grootste naam.

   

  Lang duurde het niet voor Fuglsang weer op zijn fiets kon kruipen. In de terugkeer richting het peloton kreeg de Deense Tour-(schaduw)favoriet snel 4 knechten voor zich.

   

  Met dikker wordende stralen bloed vanuit zijn rechteroogkas vond Fuglsang na een kilometer of 6/7 weer aansluiting bij de grote groep, zonder daar ogenschijnlijk veel moeite te moeten voor doen.

   

  Opvallend: Fuglsang straalde geen agressiviteit uit, hij leek zich helemaal niet te bekommeren om het ongeluk.

   

  Na de finish werd Fuglsang uit voorzorg afgevoerd met een ambulance. In het ziekenhuis kreeg hij een paar hechtingen. "Alleen hechtingen, geen breuken", liet Astana in een eerste korte reactie weten.

   

  Dat werd later ook bevestigd. Fuglsang had uiteindelijk vier hechtingen boven z'n rechteroog nodig en hij liep ook schaafwonden op aan zijn knie, schouder en elleboog. Geen breuken dus, wel meerdere kneuzingen rond zijn rechterknie.

  Voor controle naar het ziekenhuis:

  Vinokoerov: "Nervositeit"

  Aleksandr Vinokoerov kon meteen na de finish niet veel kwijt over de gebeurtenissen met zijn kopman. 

   

  "Ik heb niet kunnen zien hoe de val gebeurd is, maar het zal wel te wijten zijn aan de nervositeit in de eerste ritten van zo'n grote ronde", zei de Astana-ploegleider.

   

  "Jakob zal enkele hechtingen nodig hebben en laat ook een foto van zijn knie nemen. Wat dit betekent voor de rest van de Tour zullen we later moeten bekijken."

  Fuglsang: "Zo wilde ik niet beginnen"

  Niet meteen de Tour-start waarop Fuglsang gehoopt had dus, maar de schade viel al bij al nog mee. "Op het moment dat we naar voor reden om uit de problemen te blijven, viel een renner voor mij. Ik kon hem niet ontwijken en viel", doet de Deen het verhaal van de crash.

   

  "Zo wilde ik niet aan de Tour beginnen. Ik ben tevreden dat ik niets heb gebroken, zodat ik kan verder koersen. We zullen zien hoe het morgen is."

  De val van Fuglsang:

  De terugkeer naar het peloton: