• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Lierde laat Ironman Hawaï links liggen: "Heb er niets meer te bewijzen"

  Frederik Van Lierde

  Van Lierde past voor de Ironman in Hawaï, die hij in 2013 al won.

  Triatleet Frederik Van Lierde heeft zijn planning voor het tweede deel van 2019 bekendgemaakt. Opvallend (maar niet geheel onverwacht): geen Ironman in Hawaï. "Ik heb er niets meer te bewijzen", klinkt het bij Van Lierde zelf.

  "Na een succesvol begin van het seizoen, heb ik mijn plannen voor het tweede deel van 2019 gemaakt", laat Van Lierde weten in een bericht op zijn Facebookpagina. "Er moesten keuzes gemaakt worden en die zijn er ook gekomen na overleg met mijn team."

   

  Op 8 september zal Van Lierde voor het eerst van start gaan in de Ironman 70.3 (WC) in Nice.  Op 6 oktober volgt de Ironman in Barcelona. "Die stond altijd al op mijn to do-list. Ik kijk ernaar uit om deze voor het eerst te proberen." En tenslotte de Ironman in Cozumel op 24 november. "Perfect geplaatst op het einde van het seizoen."

   

  Geen Ironman in Hawaï dus voor Van Lierde. Niet geheel buiten de verwachtingen, vorige maand was er al twijfel over een deelname in Hawaï. "Het was een moeilijke beslissing, maar ik moet keuzes maken in de laatste 18 maanden van mijn carrière. Mijn doel is om nog wat Ironman-zeges toe te voegen aan mijn palmares. Hawaï op mijn planning zou alles te moeilijk maken omdat je er veel voor moet opofferen. Ik won er al in 2013, dus heb er niets meer te bewijzen."

  De planning van Van Lierde