• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oostende kent concurrenten in Champions League, Antwerp speelt qualifiers

  Filou Oostende is voor de aankomende editie van de Champions League basketbal ingedeeld in Groep A. Antwerp Giants moet 1 kwalificatieronde overleven wil het ook deelnemen aan het hoofdtoernooi.

  Oostende is als Belgische kampioen meteen zeker van een plek in de groepsfase. De West-Vlamingen moeten in hun groep aan de bak tegen het Franse Strasbourg, het Spaanse Manresa, het Italiaanse Sassari, het Turkse Turk Telekom, het Israëlische Unet Holon en twee qualifiers.

   

  Antwerp, runner-up in de Belgische competitie, is rechtstreeks geplaatst voor de tweede kwalificatieronde. De Giants treffen hierin de winnaar van het duel tussen het Zweedse Södertälje en het Bulgaarse Botevgrad. Wint Antwerp de dubbele ontmoeting, plaatst het zich voor het hoofdtoernooi.

   

  In dat geval treden de Giants aan in Groep B, waar ze het Griekse AEK, het Turkse Bandirma, het Franse Elan Béarnais, het Israëlische Hapoel Jerusalem, het Duitse Rasta Vechta, het Poolse Anwil Wloclawek en nog een qualifier treffen.

   

  Op 15 oktober vindt de eerste speeldag van de poulefase in de Champions League plaats.

  De loting