Man.City telt 70 miljoen neer om "nieuwe Fernandinho" aan te trekken

  Rodri

  Rodri, hier in actie in de Champions League tegen Club Brugge.

  Manchester City heeft de opstapclausule in het contract van Rodrigo "Rodri" Hernandez geactiveerd. De Engelse kampioen is bereid om 70 miljoen euro te betalen om de verdedigende middenvelder binnen te halen.

  Pep Guardiola was al een tijdje op zoek naar een opvolger voor Fernandinho, die op zijn 34e op zijn laatste voetbalbenen loopt. Met de 11 jaar jongere Rodri denkt hij die gevonden te hebben.

   

  Rodri is een jeugdproduct van Atletico Madrid, maar werd te vroeg afgeschreven. Na een passage bij Villarreal pikte Atletico de middenvelder toch weer op. In zijn contract stond dat hij voor 70 miljoen euro mag vertrekken en nu laat de Spaanse club weten dat Manchester City bereid is dat bedrag te betalen.

   

  Rodri is hierdoor niet alleen de eerste zomeraankoop, maar ook de op 1 na duurste transfer van City. De duurste transfer is nog altijd Kevin De Bruyne.

  City haalt Angelino terug

  Manchester City heeft meteen ook een tweede aanwinst voorgesteld. Hij werd een jaar geleden nog maar verkocht aan PSV, waar de linksachter uitgroeiede tot een revelatie. Nu haalt City de Spanjaard terug. Hij tekende een contract voor 4 jaar.