• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ook nummer 4 Thiem en ex-winnaressen Muguruza en Sjarapova sneuvelen meteen

  Querrey en Thiem

  Goliath (Querrey) haalde het deze keer wel van David (Thiem).

  De grote namen blijven bij bosjes vallen op Wimbledon. Dominic Thiem, die op Roland Garros nog de finale haalde, werd weggespeeld door de Amerikaan Sam Querrey. Garbine Muguruza droop af tegen een Braziliaanse kwalificatiespeelster en Maria Sjarapova gaf geblesseerd op.

  Wimbledon

  Dominic Thiem (4, 5)
  set
  Sam Querrey (60)
  7
  7
  1
  6
  4
  6
  1
  2
  7
  7
  3
  3
  6
  0
  4
  6

  Dominic Thiem zal wellicht gevloekt hebben toen hij zijn loting zag, want Sam Querrey is een uitstekende grasspeler. 2 jaar geleden haalde de grote Amerikaan nog de halve finales. Thiem zelf liep vorig jaar een Wimbledon-complex op, toen hij - ook al na een finaleplaats in Parijs - in de eerste ronde moest opgeven tegen Baghdatis.

   

  De match tegen opslagkanon Querrey ging 2 sets gelijk op, maar daarna stortte Thiem helemaal in. Hij eindigde zelfs met een bagel. "Ik kon vrij uithalen, omdat de druk op hem lag na zijn finale op Roland Garros", zei Querrey.

  Dominic Thiem

  Dominic Thiem sneuvelt net als vorig jaar in de 1e ronde.

  Wimbledon

  Beatriz Haddad Maia (Kwal.)
  set
  Garbiñe Muguruza (13, 26)
  6
  1
  4
  6
  2
  4

  Ex-nummer 1 Garbine Muguruza heeft een nieuw dieptepunt bereikt in haar carrière. De Spaanse won 2 jaar geleden nog de titel in Londen en speelde in 2015 ook de finale, maar van een heropleving op gras was geen sprake. Sterker nog, nu moet ze ook al haar meerdere erkennen in een vrij onbekende speelster als de Braziliaanse Haddad Maia.

   

  Haddad Maia was vanuit de kwalificaties gekomen en stond duidelijk met meer zelfvertrouwen op het terrein. De nummer 121 van de wereld vuurde 7 aces en 20 winners af. Muguruza had daar geen antwoord op. De Spaanse geraakt dit seizoen maar 1 keer voorbij de kwartfinales op een toernooi. Een vrije val dreigt. 

  Muguruza

  Garbine Muguruza druipt af.

  Wimbledon

  Maria Sharapova 
  set
  Pauline Parmentier (185)
  6
  1
  4
  6
  4
  2
  7
  7
  0
  3
  5

  Met Maria Sjarapova verlaat nog een ex-laureate Wimbledon al in de eerste ronde. Haar eindzege in 2004 - toen ze 17 was - betekende de grote doorbraak voor de 17-jarige Russin. Nadien was een finaleplaats in 2011 haar beste prestatie, vorig jaar ging ze er ook in de eerste ronde uit.

   

  Sjarapova, ondertussen 32, liet zich begin dit jaar aan haar rechterschouder opereren. Nog een maand geleden hervatte ze de competitie op het gras van Mallorca, maar het was duidelijk dat ze nog niet helemaal fit was.


  De nummer 80 won tegen Pauline Parmentier (WTA-88) evenwel de eerste set met 6-4 en moest de tweede pas in een tiebreak aan de Française laten, waarna die 5 spelletjes op een rij won. Bij 5-0 gaf Sjarapova op met een pijnlijke linkerarm. Parmentier mag nu tegen de Spaanse Carla Suarez-Navarro (WTA-31) kampen. Het is van 2015 geleden dat Sjarapova nog eens een match won in Londen.

  De Russin won Wimbledon in 2004.

  Maria Sjarapova geeft op met een armblessure.