• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Aert: "Als ik van 1 iemand had moeten verliezen, dan het liefst van Tim"

  Wout van Aert werd vooraf door de Sporza-surfers tot topfavoriet gebombardeerd, maar hij merkte dat het moeilijk was om met zijn beperkte ploeg het BK naar zijn hand te zetten.

  Met Tim Merlier en Wout van Aert stonden er niet alleen 2 veldrijders op het BK-podium, maar ook 2 boezemvrienden. "Als ik van 1 iemand had moeten verliezen, dan het liefst van Tim. Hij is een mooie kampioen."

   

  "De koers was niet lastig genoeg, zeker het parcours door Gent niet. Als er iets meer wind had gestaan, was er misschien nog iets te doen op de open stukken. Er mag al eens een sprint zijn op een BK, maar ik heb zelf liever een sprint na een zware koers."

   

  Van Aert won in de Dauphiné nochtans een massasprint. "Maar ik zat te ver deze keer. Dat mijn positie niet goed was, was mijn eigen fout. Ik moest een paar keer inhouden. Maar dat wil niet zeggen dat ik anders zeker had gewonnen."

  Dupont: "Zet Merlier in de Tour en hij doet mee voor de zege"

  Timothy Dupont schipperde tussen trots en frustratie na zijn 2e plaats. "Ik heb onderweg redelijk wat pech gehad. Daar verlies ik de koers", zegt de sprinter van Wanty-Gobert.

   

  "Een 2e plaats is, zeker na een periode waar ik met een lastige blessure sukkelde, niet slecht. Maar het is toch ook wat zuur. Enkel de zege telt op een BK."

   

  Dupont geeft wel toe dat Merlier razendsnel is. "Hij is als sprinter wereldtop. Steek die volgende week in de Tour en hij doet mee voor de overwinning."