• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kevin Durant ruilt Golden State voor Brooklyn, dat ook Kyrie Irving haalt

  Durant viel half juni uit met een achillespeesblessure.

  Kevin Durant trekt de deur bij de Golden State Warriors na drie jaar achter zich dicht. De 30-jarige forward gaat zijn geluk beproeven bij de Brooklyn Nets.

  Officieel is de transfer nog niet, al heeft Durant zelf hem aangekondigd op de sociale media. Durant zou voor 4 jaar tekenen bij de Nets, goed voor een deal van 164 miljoen dollar.

   

  Daarmee slaat Durant een aanbod van de Warriors af om langer bij de club te blijven. Volgens ingewijden had Golden State een contract van 5 jaar, goed voor 221 miljoen dollar, klaargelegd om Durant te lijmen.

   

  Wanneer Durant voor de Nets kan spelen, is evenwel nog een groot vraagteken. Tijdens de finale van afgelopen seizoen tussen de Warriors en de Toronto Raptors blesseerde Durant zich aan zijn achillespees.

   

  Hij liet zich meteen opereren en staat voor een zware, maandenlange revalidatie. Er wordt zelfs hardop getwijfeld of hij volgend seizoen überhaupt in actie kan komen.

   

  Ook Kyrie Irving staat op het punt om de Nets te versterken. De 27-jarige point guard houdt het voor bekeken bij de Boston Celtics. Eerder was hij zes jaar actief bij de Cleveland Cavaliers, waarmee hij in 2016 de NBA-titel pakte.

   

  Andere opvallende transfers zijn die van Kemba Walker (van Charlotte naar Boston), Al Horford (van Boston naar Philadelphia) en Jimmy Butler (van Philadelphia naar Miami).

  Tweets over de transfers: