De dominantie van de Amerikaanse voetbalvrouwen: Imke Courtois neemt je mee naar 1972

  Geschiedenisles van Imke Courtois.

  Op het WK voetbal voor vrouwen gaat het stilaan om de knikkers. Topfavoriet Verenigde Staten bekampt vanavond Frankrijk in de kwartfinales in een finale avant la lettre. Bij de mannen is de VS klein duimpje in het voetballandschap, bij de vrouwen heersen de Amerikanen. Imke Courtois verklaart het succes van de Amerikaanse dames.

  Amerika won al 3 keer het WK en 4 keer de Olympische Spelen. Ook op dit WK is de VS topfavoriet, maar dan moet het vanavond wel afrekenen met gastland Frankrijk.

   

  Dat de VS al jaren het vrouwenvoetbal domineert, is geen toeval. Ex-Red Flame Imke Courtois verklaart de dominantie van de nummer 1 op de FIFA-ranking en neemt daarvoor de teletijdmachine naar 1972, het jaar waarin de toenmalige president Nixon zijn handtekening plaatste onder een heel belangrijke wet, waarin gelijkheid tussen jongens en meisjes in het onderwijs werd vastgelegd. Daar werd de kiem gelegd voor het succes van de voorbije decennia. 

  U kunt vanavond op Canvas en met livestream op sporza.be kijken naar Frankrijk-VS, de topaffiche in de kwartfinales. Stef Wijnants is de commentator. Hier kunt u lezen waarom je dit topduel van vanavond volgens hem niet mag missen.