Guillaume Gillet blijft langer bij Lens: "Verhaal is nog niet af"

  " "

  Guillaume Gillet kwam vorige zomer bij Lens terecht vanuit Olympiakos.

  Guillaume Gillet heeft de knoop doorgehakt.  de 35-jarige Belgische middenvelder blijft nog een jaartje bij Racing Lens, waarmee hij begin deze maand maar net de promotie naar de Ligue 1 misliep.

  Gillet groeide in zijn eerste seizoen bij Lens meteen uit tot een leider. Hij en zijn maats eindigden 5e in de tweede klasse, maar raakten via de play-offs in de promotiefinale. Daarin liep het maar helemaal op het eind mis tegen eersteklasser Dijon door 2 blunders van de doelman. Gillet droeg in die match de aanvoerdersband.

   

  Bij promotie had Gillet graag willen blijven, maar dat doet hij nu toch ook. Zijn naam viel even bij zijn ex-club Anderlecht, maar dat gebeurde niet. "Op het einde van het seizoen had ik het gevoel dat mijn verhaal hier nog niet gedaan is. Ik voelde dat ik me nog wilde geven voor deze club."

   

  "Ik wist waar ik belandde vorige zomer en ik werd niet ontgoocheld. Mijn verwachtingen werden zelfs overtroffen. Deze club heeft alles om te slagen en ik denk dat ik daar nog mijn steentje toe kan bijdragen."

   

  "Ik wil graag alle personen bedanken die vertrouwen in mij hebben, die deze verlenging mogelijk hebben gemaakt, en alle supporters die ons steunen."

   

  "Niet alleen het sportieve is van belang als je je voor een club engageeert. De supporters, de clubmensen, de kwaliteit van leven in de regio, het welzijn van mijn familie, het spelplezier... Dat alles is heel positief bij Racing."

  Lens maakt contractverlenging bekend: