• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gillet grijpt met Lens net naast onwaarschijnlijke promotie

  Guillaume Gillet kon de nederlaag niet afwenden.

  Guillaume Gillet is er met Lens net niet in geslaagd om de promotie naar de Ligue 1 af te dwingen. In het beslissende barrageduel tegen eersteklasser Dijon ging het met 3-1 de boot in, na twee blunders van de doelman.

  Het was al een klein wonder dat Lens nog in aanmerking kwam voor de promotie naar de hoogste klasse. Het was pas vijfde geworden in de Ligue 2, maar kwam na een straffe reeks barrageduels op een zucht van een ticket naar de Ligue 1. 
  Eerst rekenden ze af met Paris FC na strafschoppen, Troyes kregen ze klein na verlengingen.

   

  Het tweeluik tegen eersteklasser Dijon moest beslissen wie het laatste plekje in de Ligue 1 zou invullen. Na een 1-1-gelijkspel in de heenwedstrijd had Lens een kwartier voor het einde in de terugmatch nog kans op een stunt: opnieuw 1-1.

   

  Maar dan ging doelman Jérémy Vachoux twee keer gruwelijk in de fout: eerst probeerde hij een aanvaller te dribbelen, zonder succes. Daarna haalde hij bij een luchtduel zijn eigen verdediger onderuit, zodat de weg naar doel open lag.

   

  Aanvoerder Guillaume Gillet (35), ex-Anderlecht en AA Gent, zag het met lede ogen aan. Het is niet duidelijk waar de toekomst van de verdediger nu ligt, want zijn contract loopt af. "Als we promoveren, wil ik graag blijven", vertelde hij aan de Franstalige krant L'Avenir. "Een terugkeer naar Anderlecht? Als Kompany me belt, zal het moeilijk zijn om te weigeren."

  Bekijk hier de eerste blunder van de doelman: