Ga naar de inhoud

Vandoorne test de elektrische Mercedes, maar racet hij er ook mee?

 wo 26 juni 2019 12:12
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne rijdt de Silver Arrow 01 de garagebox uit.

Het is Mercedes menens met zijn entree in het elektrische racekampioenschap Formule E. De voorbije dagen heeft Stoffel Vandoorne de auto uitvoerig mogen testen in Italië. Of hij er volgend seizoen ook mee racet, is nog een goed bewaard geheim.

"Weet niet of ik voor Mercedes race"

Op het Italiaanse circuit van Riccardo Paletti in de buurt van Parma hoorde je maandag en dinsdag een raceauto zoemen. Het was de gloednieuwe Formule E-auto van Mercedes.

 

De Brit Gary Paffett en Stoffel Vandoorne mochten hem uitvoerig uittesten.  Zij bereiden dit seizoen de entree van Mercedes voor bij de Duitse renstal HWA. Met een 3e plaats in Rome scoorde Vandoorne alvast goeie punten bij zijn bazen van Mercedes.

 

Racet hij binnenkort ook met de elektrische Zilverpijl? "Ik weet niet of ik volgend seizoen voor Mercedes rijd in de Formule E", antwoordt Vandoorne op een vraag van een fan. "Het is alvast erg boeiend om de auto uit te testen en hopelijk kan ik snel met nieuws komen."

Dat Stoffel Vandoorne blijft racen in de attractieve Formule E is niet ondenkbaar. Op de vraag naar welke eprix - zo noemen ze een elektrische grand prix - hij uitkijkt, luidt het antwoord: "Seoel. Omdat ik er nog nooit ben geweest."

FOTO: Vandoorne in de Silver Arrow 01

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Intrede van Mercedes en Porsche

Dit seizoen staat er in de Formule E nog een raceweekend op het programma: op 13 en 14 juli in New York. Het nieuwe seizoen gaat van start op 22 en 23 november in Saudi-Arabië.


Naast Mercedes maakt ook Porsche zijn intrede in het kampioenschap. Andere topmerken zoals BMW, Audi en Jaguar racen nu al elektrisch.

Kalender Formule E 2019-2020

datum plaats winnaar vorig seizoen winnaar
22/11 Ad Diriyah (SAr) Da Costa Bird
23/11 Ad Diriyah (SAr)
- Sims
18/01 Santiago (Chl) Bird Günther
15/02 Mexico-Stad (Mex) Di Grassi Evans
29/02 Marrakech (Mar) D'Ambrosio Da Costa
5/08 Berlijn (Dui)   Da Costa
6/08 Berlijn (Dui)   Da Costa
8/08 Berlijn (Dui)   Günther
9/08 Berlijn (Dui)   Vergne
12/08 Berlijn (Dui)   Rowland
13/08 Berlijn (Dui)   Vandoorne
Eindstand 2019-2020
1. Antonio Felix da Costa (Por-DS Techeetah) 156 ptn
2. Stoffel Vandoorne (Mercedes) 87
3. Jean-Eric Vergne (Fra-DS Techeetah)
86
4. Sébastien Buemi (Zwi-Nissan) 84
5. Oliver Rowland (GBR-Nissan) 83
16. Jérôme D'Ambrosio (Mahindra Racing) 19