Officieel: Trossard is een speler van Brighton & Hove Albion

  Leandro Trossard met het shirt van zijn nieuwe club.

  Leandro Trossard met het shirt van zijn nieuwe club.

  Leandro Trossard heeft zijn contract ondertekend bij de Engelse topklasser Brighton & Hove Albion. "Hier wil ik aantonen dat ik ook in de Premier League kan slagen", vertelt de 24-jarige flankaanvaller.

  De overgang van Leandro Trossard van Genk naar Brighton zat al enkele dagen in de pijplijn. Vandaag heeft de winger zijn handtekening onder een contract voor 4 jaar bij de Engelse club gezet.

   

  De 24-jarige Trossard is de tweede aanwinst van Brighton in deze zomermercato. De Belg kost de Engelse eersteklasser 18 miljoen pond, zo'n 20 miljoen euro.

   

  "We zijn zeer gelukkig dat Leandro onze kern komt versterken en kijken uit naar de impact die hij zal hebben", zegt trainer Graham Potter.

   

  "Leandro is een aanvallend ingesteld type en heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug bij Genk. Hij had een groot aandeel in het succes van Genk en scoorde een hoop doelpunten."

   

  "Op zijn 24e beschikt hij al over heel wat ervaring, ook in de Europa League en als aanvoerder van Genk."

  De aankondiging:

  Trossard: "Slagen op hoger niveau"

  "Ik kijk er erg naar uit om het avontuur in de Premier League aan te gaan met Brighton", reageert Leandro Trossard voor de clubcamera.

   

  "Ik ben blij dat ik de stap naar een groter kampioenschap kan zetten. Hier wil ik aantonen dat ik ook op een hoger niveau kan slagen. Ik wil Brighton erg graag aan successen helpen in de Premier League. "

   

  Naast Leandro Trossard is ook coach Graham Potter nieuw bij de club uit het zuiden van Engeland. "We hebben al met mekaar gepraat. Hij wil graag attractief voetbal spelen en dat past helemaal in mijn kraam", zegt de 24-jarige flankaanvaller, die een mooie en succesvolle periode achter zich laat.

   

  "KRC Genk is de club waar ik van kindsbeen af gespeeld heb, waar ik veel geleerd en waar ik gegroeid ben als voetballer. Vorig seizoen heb ik de Belgische titel gepakt als kapitein van het team. Dat was een droom."

  Leandro Trossard

  Leandro Trossard kan zijn kastje in de kleedkamer beginnen te vullen.

  Genk: "Trossard is een echte Genkie!"

  Racing Genk zwaait zijn kapitein uit met mooie woorden. "Trossard is een echte Genkie. Op het veld smaakmaker met zijn acties en harde werk, naast het veld nauw verbonden met de hele club", klinkt het.

   

  "Leandro schitterde in verschillende Europese campagnes, werd in augustus 2018 Rode Duivel en droeg sinds januari de Genkse kapiteinsband. Trossard is een kampioen."

   

  "Op 19 mei ging de beker van onze 4e landstitel de lucht in, als eerste in handen van de kapitein. Samen met ploeg en supporters schreef Leandro zo een onvergetelijk nieuw hoofdstuk in onze jonge clubgeschiedenis."

   

  "KRC Genk feliciteert Leandro met deze stap in zijn carrière en is trots op zijn ambassadeur in één van de sterkste competities van de wereld. Bedankt, kapitein en succes, Leandro! Samen zijn we Genk!"