Gilbert over niet-selectie: "Complete verrassing en grote ontgoocheling"

  Philippe Gilbert

  Philippe Gilbert: "Moet plan om 10e Tour te kunnen rijden uitstellen."

  Philippe Gilbert heeft met ontgoocheling gereageerd op zijn niet-selectie voor de Tour de France. "Na mijn crash van vorig jaar was ik erg gemotiveerd om dit jaar terug te keren naar de Tour."

  Philippe Gilbert is de grote afwezige in de selectie van Deceuninck-Quick Step voor de Tour de France. "Het was mijn 10e Tour geweest, maar die plannen moet ik helaas uitstellen", zegt hij.

   

  "Na mijn crash en vroege exit in de Tour van vorig jaar was ik erg gemotiveerd om dit jaar terug te keren. Dat ik er niet bij ben, is een complete verrassing en grote ontgoocheling, maar ik kan er niks aan doen. Ik zal ermee moeten leven."

   

  "Ik keek enorm uit naar de start in Brussel, dat was een extra motivatie. Dat maakt het des te jammerder, maar anderzijds: het seizoen is nog lang. Ik heb nog mooie doelen, zoals het WK, waar ik een van mijn laatste kansen krijg om nog eens wereldkampioen te worden."

   

  "Ik blijf positief en zal de komende weken supporter nummer 1 zijn. Ik wens al mijn ploegmaats veel geluk in de Tour. Ik ben er zeker van dat ze enkele mooie resultaten zullen terugbrengen."

   

  "Of ik volgend seizoen nog voor Deceuninck-Quick Step zal rijden? Ik ben einde contract. We zijn ermee bezig om de beste beslissing te nemen. Meer nieuws daarover de komende weken."

  Gilbert voor de start van Halle-Ingooigem: "Complete verrassing"

  Twee tweets van Gilbert:

  Retro 2018: Gilbert valt de dieperik in, rijdt uit, maar moet opgeven