• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Guy Muya moet de Giants als manager naar nieuwe successen loodsen

  Guy Muya (l) ruilt het parket voor een kantoor.

  Voormalig Belgian Lion Guy Muya (36) volgt Leo De Rycke op als sportief manager bij de Antwerp Giants. Dat heeft de vicekampioen, bekerwinnaar en nummer 3 van de Champions League vandaag bekendgemaakt.

  Het afgelopen seizoen was Muya nog als speler actief voor Brussels, na eerdere passages in zijn carrière bij onder meer Luik, Oostende en Bergen.

   

  Met zijn 121 caps behoort Muya tot de selecte "club 100" van de Belgian Lions, net als de nieuwe coach van de Giants Christophe Beghin (137 caps).     

   

  "Guy zal zich nu naast het veld focussen op het sportieve luik. Zijn rijke en internationale ervaring zullen daarbij zeker van pas komen", klinkt het bij de Giants.

   

  Muya is in Antwerpen de opvolger van Leo De Rycke. Die vertrok naar Bamberg, de Duitse topclub die ook coach Roel Moors bij de Giants wist weg te halen.

   

  Beghin, tot voor kort assistent van Moors, is door de Giants aangesteld als T1 voor het komende seizoen. Randy Oveneke, een ex-Giant en afgelopen seizoen nog actief bij Kangoeroes Mechelen, wordt de rechterhand van Beghin.

  Tweet van de Giants: