• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Yari Verschaeren na zijn prachtgoal: "Mooiste goal uit mijn carrière"

  Yari Verschaeren

  De Belgische beloften verloren gisteren tegen Italië hun derde groepsmatch, maar Yari Verschaeren zorgde toch voor een Belgisch hoogtepuntje met een heerlijke goal. Hij is de jongste doelpuntenmaker op een EK voor beloften.

  "Ik ben heel blij met mijn doelpunt. Misschien is het niet zo'n belangrijke goal, omdat we al uitgeschakeld waren. Maar het was wel een goal om in te kaderen en de mooiste goal uit mijn carrière", zegt Yari Verschaeren over zijn eerredder tegen Italië.

   

  "Ik kreeg de bal van Siebe Schrijvers en ik moest het maar eens proberen, vond ik. Het is me nog gelukt ook. Blijkbaar ben ik de jongste doelpuntenmaker op een EK voor beloften. Dat is ook een statistiek om mee uit te pakken." 

   

  "Voor mij was dit een fantastisch avontuur", gaat de benjamin van de Belgische ploeg voort. "Ik heb hier grote matchen beleefd en dat kan alleen maar goed zijn voor mijn ontwikkeling. Ik voel een fysiek verschil, maar als ik stappen blijf zetten, dan kan ik wel op dit niveau komen."

   

  "Nu kijk ik uit naar de samenwerking met de nieuwe trainer bij Anderlecht." Ook de komst van Vincent Kompany inspireert Verschaeren. "Hij kan ons en de ervaren spelers nog veel leren. Op 17 juli maak ik mijn rentree bij de club, eerst mag ik nog wat genieten van vakantie."

  Bekijk de heerlijke goal van Verschaeren tegen Italië

  Bekijk onze New Kids on the Block met Yari Verschaeren