• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kompany: "Ik heb de juiste elementen en genoeg zin om het tij te doen keren"

  Vincent Kompany.

  Dinsdag volgt de blijde intrede van Vincent Kompany (33) bij Anderlecht. Kompany wordt dan voorgesteld aan de pers, maar nam nu al de tijd om een vragensessie van de Anderlecht-fans te beantwoorden. Lees hier enkele antwoorden en bekijk het filmpje.

  De terugkeer van Vincent Kompany naar Anderlecht verraste iedereen. "Ik ben een grote supporter van RSCA en vorig seizoen deed pijn aan het hart", legt Kompany in het Anderlecht-filmpje uit.

   

  "Ik besef dat het geen gemakkelijke opdracht wordt. Maar ik heb de indruk dat ik de juiste elementen heb en ik heb zeker genoeg zin om het tij te doen keren."

   

  Kompany verlaat Manchester City. "Ik hoef niet te veel tekeningen te maken bij welke speelstijl ik wil zien. Ik heb het geluk gehad om met - volgens mij - de beste trainer aller tijden te werken. Ik heb veel meegenomen en dat wil ik doorgeven aan iedereen bij Anderlecht."

   

  Kompany gaat aan de slag als speler-manager. "Speler-manager is speler-manager", is hij duidelijk. "Ik zal me als ploegmaat concentreren om de ploeg op het veld beter te maken. En als manager is het mijn taak om ervoor te zorgen dat iedereen qua visie op dezelfde lijn zit."

   

  Kompany heeft het ook over zijn rugnummer, de Beker van België, zijn band met Pär Zetterberg en de vele jonkies bij RSCA.

   

  "Wat de beste manier is om hen naar hun beste niveau te tillen? Ze moeten spelen, zo simpel is het. Als ik hen geen minuten geef, dan halen ze nooit hun beste niveau. En we moeten hen altijd steunen. Ik neem daar mijn verantwoordelijkheid."