• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Chaos regeert in ZLM Tour, maar Jumbo-Visma laat geen kruimels liggen

  Dag 4 in de ZLM Tour, de 4e overwinning voor Jumbo-Visma. Na Jos van Emden in de proloog en twee keer Dylan Groenewegen in de vlakke etappes, was het vandaag Amund Grøndahl Jansen die de champagne mocht laten knallen. De Noor won voor ploegmaat Mike Teunissen, die leider blijft. De aankomst werd 10 kilometer eerder gelegd door auto's op het parcours.

  Dat Jumbo-Visma zijn dominantie nog eens in de verf zette, was niet het gespreksonderwerp aan de finish. Het geblunder van de organisatie was dat wel, want de ontknoping van de 4e etappe was niet om aan te zien.

   

  Na een tocht door de Limburgse heuvels kon de veiligheid op het lokale parcours niet gegarandeerd worden. Er waren te veel auto's op het circuit, waardoor de etappe één ronde eerder dan gepland afgevlagd werd. Als klap op de vuurpijl werd dat pas 2 kilometer voor het einde gemeld aan de renners.

   

  Jumbo-Visma hield in alle chaos het hoofd koel en tekende weer voor een een-tweetje. Maar onder meer Jasper De Buyst, vandaag 8e, spuwde op Twitter meteen zijn gal.

   

  "Echt waar? Jullie profileren zich als een voorbereidingskoers op de Tour? Jullie willen lokale ronden, maar er is te veel verkeer en dan verander je de finale. Maar de renners weten van niets. Dit is zo gevaarlijk", schreef hij.

  Uitslag rit 4:
  1. Amund Grøndahl Jansen (Noo) 172 km in 3u54'31"
  2. Mike Teunissen (Ned) op 2"
  3. Mads Würtz Schmidt (Den) z.t.
  4. Maurits Lammertink (Ned)  
  5. Huub Duijn (Ned)  
  6. Jelle Wallays  
  7. Jan Bakelants  
  8. Jasper De Buyst  
  9. Dimitri Peyskens 9"
  10. Bas van der Kooij (Ned) 35"
  Stand na rit 4:
  1. Mike Teunissen (Ned) in 12u07'23"
  2. Amund Grøndahl Jansen (Noo) op 15"
  3. Mads Wurtz Schmidt (Den) 16"
  4. Jasper De Buyst 25"
  5. Jan Bakelants 32"
  6. Maurtis Lammertink (Ned) 39"
  7. Jos van Emden (Ned) 44"
  8. Jelle Wallays 46"
  9. Dylan Groenewegen (Ned) 47"
  10. Alex Dowsett (GBr) 48"