• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hitte Afrika Cup eist tol: Kalu (ex-Gent) zakt in elkaar door uitdroging

  Samuel Kalu maakte anderhalf jaar het mooie weer bij Gent.

  De hitte op de Afrika Cup in Egypte is niet te harden: Samuel Kalu is gisteren met uitdrogingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij onwel was geworden op training. De toestand van de ex-speler van AA Gent is stabiel.

  Kalu vertoeft met de Nigeriaanse nationale ploeg in Alexandrië voor de Afrika Cup. Nigeria speelt vanavond zijn openingsduel tegen Burundi, maar op de laatste training liep het mis voor Samuel Kalu. De 21-jarige flankaanvaller zakte in elkaar door dehydratatie.

   

  "De gezondheidstoestand van Kalu is stabiel", meldt de Egyptische federatie in een persbericht. "Hij onderging de nodige medische onderzoeken na zijn hartstoornis tijdens de training. Hij had heel wat vocht verloren."

   

  Kalu zou vandaag zelfs kunnen aantreden met de nationale ploeg in Alexandrië, maar de dokters moeten het licht nog op groen zetten. In Alexandrië kunnen de temperaturen boven de 35 graden gaan.