• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Jonge Duivels geloven in waterkans: "Alles geven om alles te krijgen"

  Dodi Lukebakio heeft al indruk gemaakt op het EK U21.

  Met twee nederlagen tegen Polen en Spanje hangen de overlevingskansen van de Belgische voetbalbeloften op het EK U21 aan een zijden draadje. Toch geven de jonge Duivels zich nog niet gewonnen. "We blijven werken om te tonen dat we België zijn."

  De nederlaag tegen Spanje was nog niet helemaal verteerd bij Dodi Lukebakio.  Maar dankzij de overwinning van Polen tegen Italië gelooft hij nog in het waterkansje van de jonge Duivels. De Belgen moeten dan wel hopen op een Poolse zege tegen Spanje en zelf winnen van Italië met een groot genoeg verschil om Spanje te overtreffen op doelsaldo.

   

  "We hebben nog een unieke kans om door te stoten", zegt hij. "Het is een heel kleine kans, maar het is wel nog mogelijk. Waarom zouden we niet alles geven om nog alles te hebben?"

   

  "Het verschil tussen Spanje en ons? Zij hebben hun kansen afgemaakt, wij helaas niet. Maar we hebben de knop snel omgedraaid. Er zijn drie matchen tijdens een groepsfase, die je in het beste geval allemaal wil winnen. Dat is tot dusver niet gelukt, maar we hebben nog één kans."

   

  Lukebakio toonde zich op het EK al een voorbeeldige teamspeler en dat zal ook bondscoach Roberto Martinez zijn opgevallen."Mijn persoonlijke prestaties zijn niet belangrijk, enkel winnen telt", blijft Lukebakio nuchter. "Uiteraard zou het veel betekenen om ooit voor de Rode Duivels te spelen, dat is een droom. Het is niet gemakkelijk om de huidige generatie op te volgen."

   

  Na het EK keert de Brusselaar terug naar Watford, de ploeg die hem dit seizoen verhuurde aan Düsseldorf. Een verlengd verblijf bij de Premier League-club lijkt niet aan de orde, maar Lukebakio wilde niets zeggen over zijn toekomst. "Ik vind het ambetant dat daar nu over gespeculeerd moet worden", besloot hij. "We zijn op het EK, en zijn enkel daar mee bezig. Natuurlijk sta ik wel voor een belangrijke keuze, het gaat over mijn toekomst. Maar ik wil het er nu niet over hebben."

  Bastien: "We moeten beslissender zijn"

  Ook bij Samuel Bastien was de nederlaag tegen Spanje nog niet helemaal verteerd. "Ik ben  ontgoocheld", zei de Standard-speler. "We hebben de Spanjaarden gisteren pijn gedaan en kansen gehad om het af te maken. Maarwe moeten eerlijk zijn: Spanje heeft ook goed gespeeld."

   

  "We kunnen nog geloven in een ticket voor de volgende ronde. We gaan alles geven tegen Italië en willen indruk maken. De kansen zijn inderdaad klein, maar alles is mogelijk. De mentaliteit zit goed: we willen allemaal een resultaat neerzetten."

   

  "Of we last zullen hebben van de druk? In Sclessin wordt het soms ook warm. De Italianen zullen zich willen tonen,, maar wij zullen een antwoord klaar hebben. We blijven werken om te tonen dat we België zijn. We moeten beslissender zijn om meer ademruimte te hebben tijdens de match."

  De basisspelers recupereren, de anderen moesten aan de bak: