Thomas haalt opgelucht adem na zware val: "Tour-deelname komt niet in gevaar"

  Na een zware valpartij in de Ronde van Zwitserland werd er even voor gevreesd dat Geraint Thomas (Ineos) een kruis mocht maken door de Tour. Maar na onderzoek blijkt dat de Tour-winnaar van vorig jaar geen zware blessures heeft opgelopen. "Die val is gewoon een kleine tegenslag in mijn Tour-voorbereiding", zegt Thomas. 

  Op zo'n 30 km van de streep smakte Geraint Thomas vandaag zwaar tegen het asfalt in de Ronde van Zwitserland. De Welshman bleef zitten, tastte naar zijn schouder en tuurde wezenloos voor zich uit. 

   

  De grote vraag: Zou Team Ineos na het uitvallen van Froome weer een klap moeten incasseren? Maar na onderzoek in het ziekenhuis kwam de ploeg met goed nieuws.

   

  "Geraints deelname aan de Tour komt niet in gevaar", meldt Team Ineos. "Hij kijkt al uit naar de Tour-start in Brussel op 6 juli."

   

  Thomas liep bij de tuimelperte schaafwonden op aan zijn schouder en een snijwonde boven zijn rechteroog. "Dat ik ten val kwam, is natuurlijk wel frustrerend", reageert Thomas.

   

  "Het is ook een kleine tegenslag in mijn Tour-voorbereiding. Maar er is nog genoeg tijd voordat we starten in Brussel. We zullen mijn planning nu wat moeten bijstellen. Ik ben er zeker van dat mijn coach Tim Kerrison ervoor zal zorgen dat ik klaar zal zijn voor de Tour."

  Beelden van de onfortuinlijke Thomas na zijn val