• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Fury strikes again: als Apollo Creed, in de ring en als zanger

  " "

  Apollo Creed is het populaire karakter uit de filmserie "Rocky".

  Tyson Fury heeft het voorbije weekend nog eens toegeslagen. Letterlijk en figuurlijk. De Engelse zwaargewicht klopte de Duitser Tom Schwarz technisch knock-out in Las Vegas. Voor, tijdens én na de kamp was Fury - 2,06m voor 120 kg - zijn zotte zelf. 

  Fury is geen onbesproken blad als bokser. Hij is een controversiële figuur, komt uit een zigeunerfamilie, neemt geen blad voor de mond, werd betrapt op cocaïne en kampte met een depressie. Hij liet zich helemaal gaan, maar stond er eind vorig jaar plots weer: tegen de ongeslagen WBC-kampioen Deontay Wilder kampte hij onbeslist in LA.

   

  Fury - ook nog ongeslagen - wil graag een rematch tegen Wilder en zijn kamp van zaterdag in het MGM Grand-hotel in Las Vegas was daar een opstapje toe. De 30-jarige Brit vloerde de 25-jarige Duitser Tom Schwarz, tot dan ongeslagen, en hij deed dat op zijn geheel eigen manier.

  3 dagen voor de kamp: flashy kostuumvest en lachen geblazen

  Dag voor kamp: Fury scheldt Schwarz uit: "1 ronde zal het duren", Schwarz eet een Snickers

  Daags voor de kamp at Schwarz een Snickers om Fury uit te dagen. Die stond even - het overkomt hem amper - met zijn mond vol tanden. Maar in de ring stond er geen maat op Fury.

  Vlak voor de kamp: Fury komt op als Rocky-filmkarakter Apollo Creed

  Fury bespeelde het publiek op fantastische wijze. Hij kwam op als Apollo Creed, het populaire filmkarakter uit de Rocky-filmserie van eind jaren 70, begin jaren 80. 

  Tijdens de kamp: Fury laat verdediging achterwege en daagt Schwarz uit

  In de ring stond er geen maat op "The Gypsy King". Hij pakte uit met een vernietigende jab in de 1e ronde en een verpletterende combinatie in de 2e ronde deed de rest: de hoek van de Duitser gooide de handdoek op het moment dat de ref de kamp ook besliste stop te zetten. 

   

  "Ik wil Wilder en zijn groene WBC-gordel in 2020", beloofde de man die nu 28 keer won, 0 keer verloor en 1 draw haalde.

  Ontwijken en toeslaan:

  Na de kamp: Fury zingt voor zijn vrouw

  Fury bokst niet alleen graag, hij zingt ook graag. Regelmatig na een overwinning brengt hij een ode aan zijn vrouw. Nu koos hij voor "I Don't Wanna Miss a Thing" van Aerosmith.

  Kortom: