• home
 • video
 • pas verschenen

  Commotie na Fury-Wilder: "Ik dacht dat Fury licht gewonnen had"

  Wilder en Fury omhelzen elkaar na afloop.

  Wilder en Fury omhelzen elkaar na afloop.

  De bokskamp tussen zwaargewichten Deontay Wilder en Tyson Fury is onbeslist geëindigd en dus mocht Wilder zijn WBC-titel houden. Veel waarnemers fronsten wel hun wenkbrauwen bij de beslissing van de jury.

  Tyson Fury ging in het Staples Center in Los Angeles twee keer tegen het canvas, maar toch vonden veel kenners dat de Brit de overwinning verdiend had. Elke bokser kreeg een jurylid achter zich, het derde jurylid was onbeslist.

   

  "Volgens wat ik gezien heb, had Fury licht gewonnen. Waarschijnlijk met 114-112", zegt internationaal boksref Daniel Van de Wiele in De Ochtend op Radio 1. 

   

  "De score is altijd wat persoonlijk. Wat zie je graag en hoe evalueer je? Dat is geen exacte wetenschap. Er zijn grijze zones. Wegen 4 à 5 lichte slagen zwaarder door dan een stevige punch? Dat blijft een pijnpunt in het boksen."

  "Fury is nu helemaal terug"

  Van de Wiele was wel onder de indruk van Fury, die helemaal terug lijkt na een donkere periode. "Niemand wist echt wat hij nog in zijn mars had. Maar hij dartelde goed rond, was zeer fit en won verschillende rondes", stelde Van de Wiele vast.


  "Hij is twee keer tegen de grond gegaan, waarvan één keer heel zwaar in de laatste ronde. Je moet echt ongelooflijk fit zijn om daar nog van recht te komen. Ik denk dat Fury nu helemaal terug is. Ze zullen wel een rematch doen over enkele maanden, om daarna dan tegen Anthony Joshua te kunnen vechten."

  Onbegrip op Twitter na de beslissing van de jury: