• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Jonge Duivels rechten hun rug: "We geloven er allemaal nog in"

  Orel Mangala was gisteren een van de Belgische sterkhouders tegen Polen.

  De Belgische belofteploeg is gisteren met een valse noot aan zijn EK begonnen. Na de nederlaag tegen Polen staat België tegen kleppers Spanje en Italië nog wat meer met de rug tegen de muur. Orel Mangala (21) blijft vol vertrouwen, Elias Cobbaut (21) ziet ook mogelijkheden. 

  Cobbaut: "Er zal tegen Spanje veel meer ruimte komen"

  België verslikte zich gisteren in Polen en heeft de opdracht nog moeilijker gemaakt dan al het geval was. Toppers Spanje en Italië moeten gesloopt worden, maar dat is veel makkelijker gezegd dan gedaan.

   

  "Of de nederlaag van gisteren al verteerd is? Bij mij wel", vertelde Elias Cobbaut vandaag. "Als je 3 wedstrijden in een week hebt, dan moet je dat wel vergeten. We nemen de positieve zaken mee naar de volgende matchen en uit de goeie zaken moeten we leren."

   

  "Ik heb de wedstrijd herbekeken en na die 1-1 moesten we een beetje meer volwassen zijn. We lieten onze hoofden hangen en begonnen ons spel te veranderen. Maar de eerste 20 minuten hebben we gespeeld zoals we wilden en hebben we veel kansen gehad. Dat nemen we mee."

   

  Woensdag wacht Spanje. "We kennen het voetbal dat ze willen brengen. Het is aan ons om daar iets aan te doen en om hen vast te zetten. Of dat spel ons beter ligt? Ik denk dat er veel meer ruimte zal komen dan tegen Polen."

   

  "Polen wachtte op de zestien en speelde op de counter, Spanje wil zelf het spel maken. Misschien ligt ons dat beter", vertelde Cobbaut, die zich ook geen zorgen maakt over zijn toekomst bij Anderlecht, waar vandaag de trainingen hervat werden.

   

  "Eerlijk gezegd: ik trek me niets aan over die verhalen van spelers die mogen vertrekken. Ik weet wat Anderlecht met mij van plan is. Ik blijf, ja."

  Mangala: "Er is nog niets verloren"

  Orel Mangala was een van de Belgische lichtpuntjes tegen Polen. "We zijn allemaal ontgoocheld na die match, maar na een nachtje kijk je opnieuw vooruit en denk je aan de volgende match", vertelt de middenvelder van Stuttgart.

   

  "De eerste match in een toernooi is altijd de belangrijkste, maar er is nog niets verloren. We spelen tegen twee toplanden, maar we kunnen ons ook kwalificeren. We moeten alles geven om te winnen. Dat we een mirakel nodig hebben? We geloven er nog allemaal in."