• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  BAS behandelt wrakingsverzoek KVM-fans in matchfixingproces

  " "

  Op 25 en 26 juni buigt het BAS zich over de zaak van KV Mechelen-Waasland-Beveren.

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) onderzoekt de wraking van voorzitter Herman Huygens van het arbitragepanel dat moet oordelen over de matchfixing, zoals gevraagd door supporters van KV Mechelen. 

  Huygens was in het verleden lid van de Geschillencommissie, de disciplinaire commissie van de Belgische voetbalbond. Daarom wraakten de supporters van KVM de man, als tussenkomende partij stapten zij mee in de tuchtprocedure.

   

  Op 13 juni legde advocaat Tim De Hertogh een wrakingsverzoek neer. Gezien het belang van de KBVB in de procedure kon er twijfel bestaan over Huygens' onafhankelijkheid.

   

  Gisteravond bevestigde het BAS dat het het wrakingsverzoek bekijkt door 3 arbiters: Marc Boudewijns, Philippe Billiet en Guy Hermans. Die laatste is voorzitter en rechter in de rechtbank van koophandel van Antwerpen.

   

  Tegen de straffen van de Geschillencommissie Hoger Beroep op 1 juni gingen KV Mechelen, dat niet mag promoveren naar 1A, zijn 4 veroordeelde bestuurders, Mechelse fanorganen, tussenkomende partijen Lokeren en Tubeke en spelersmakelaars Dejan Veljkovic en Walter Mortelmans in beroep. Het BAS buigt zich op 25 en 26 juni over de zaak.