Froome bedankt iedereen vanaf ziekenhuisbed: "Wil opnieuw beste vorm halen"

  Chris Froome toont zich drie dagen na zijn zware crash in de Dauphiné strijdvaardig. De Britse renner zou volgens de BBC naast een gebroken dijbeen, een gebroken elleboog en gebroken ribben, ook een nekbreuk hebben overgehouden aan de val. "Dit is een grote tegenslag, maar ik begin nu aan mijn lange weg terug", laat hij zelf weten.

  Met een foto vanaf zijn ziekenhuisbed bedankt Froome zijn fans en de rest van de wielerwereld voor de steun van de afgelopen dagen. De renner van Team Ineos herstelt nog van zijn operatie in het universitair ziekenhuis in Saint-Etienne. Daar zou volgens de BBC ook nog een nekbreuk zijn vastgesteld bij de Brit.

   

  De ploeg zelf heeft daar niet over gecommuniceerd, maar stuurde wel een boodschap van Froome zelf de wereld in. "Dit is uiteraard een zeer moeilijke tijd, maar ik put veel kracht uit de duizenden berichten die ik al gekregen heb. Ik had nooit verwacht zoveel steun te krijgen."

   

  Froome bedankt ook alle dokters en de hulpdiensten. "Ik weet dat ik geluk heb dat ik hier nu nog ben. Daar ben ik het medische personeel voor eeuwig dankbaar voor."

   

  Daarnaast spreekt Froome ook al over zijn comeback op de fiets. "Dit is een heel grote tegenslag, maar ik kijk nu al vooruit. Mijn revalidatie wordt een heel lange weg, maar ik begin daar nu aan. Ik wil opnieuw mijn beste vorm halen. Daar ligt mijn focus. Mijn familie steunt mij en hun liefde zal me motiveren om zo snel als mogelijk terug te keren."