"Hazard-koorts" in Spaanse kranten: "Zo graag willen ze je zien"

  De Spaanse kranten pakken groot uit met Eden Hazard.

  De Spaanse kranten pakken groot uit met Eden Hazard.

  De Spaanse kranten pakken vrijdag uiteraard uit met Eden Hazard, die gisteren werd voorgesteld bij Real Madrid. "Zo graag willen ze je zien", titelt Marca over de vele fans in Bernabeu. AS houdt het op "Hazard-koorts".

  Met een schuchtere "Hola a todos", hallo iedereen, presenteerde Eden Hazard zich gisteren aan het Madrileense publiek. "Daarmee heeft hij al meer Spaans gesproken dan Gareth Bale in 6 jaar", laat AS optekenen. De Spaanse journalisten zien de Rode Duivel graag komen in Madrid.

   

  "Hazard beschikt over een volledig assortiment aan kwaliteiten die hem tot een van de 5 beste spelers ter wereld gemaakt hebben. Hij heeft al bewezen dat hij van alle markten thuis is. Hazard is de ultieme leider in een team waar het niet aan voetbalkwaliteiten ontbreekt."

   

  Het was de Spaanse pers ook opgevallen dat Hazard toch wat onder de indruk was van de menigte in Bernabeu. "Hij keek met verbaasde blik naar de tribunes, waar meer mensen zaten dan tijdens de topmatchen op Stamford Bridge Het was waanzinnig toen hij op het veld kwam. Sinds Cristiano Ronaldo is er dan ook nooit meer zoveel furore geweest rond een nieuwe aanwinst."

  "Hazard heeft zich meteen populair gemaakt"

  Sporza-journalist Bert Sterckx maakte de Hazard-mania mee in Madrid. "De mensen in de stad wisten gisteren heel goed waarover het ging", stelde hij vast. "De supporters die ik sprak waren allemaal heel enthousiast. Ze zien Eden Hazard graag komen. De verwachting is dat hij Real opnieuw naar de prijzen zal loodsen."

   

  Ook hij zag dat Hazard aanvankelijk een tikkeltje nerveus was. "Het was heel overweldigend. Dat moet wel iets gedaan hebben met hem. Zeker toen hij op het veld kwam, was de sfeer echt uitgelaten."

   

  "Door een woordje Spaans te spreken, heeft hij zich meteen populair gemaakt, al werden de fans meteen erna toch wat zenuwachtig toen hij overschakelde op Frans en ze er niks van begrepen. Door ook nog het embleem op zijn shirt te kussen, heeft hij zich wel al half onsterfelijk gemaakt."

   

  "Nadien was hij wat meer op zijn gemak en zag je zijn gekende flair, met een knipoogje links en rechts. Dat zijn familie aanwezig was, heeft hem ook wel geholpen. Hij heeft het al bij al slim aangepakt en de dingen gezegd die de mensen willen horen."