Merlier versterkt Corendon-Circus voor wegcampagne: "Ideale kans"

  Tim Merlier won vorig seizoen nog twee ritten in de Ronde van Denemarken.

  Tim Merlier stapt per direct over naar Corendon-Circus om de ploeg te versterken voor de wegcampagne. De Ronde van België morgen wordt meteen zijn debuut. "Ik wil opnieuw de aansluiting maken bij de renners net achter Van der Poel en Van Aert", zegt hij.

  Tim Merlier heeft een mooie transfer beet: de Oost-Vlaming sluit meteen aan bij de rangen van Corendon-Circus voor de resterende wegcampagne. Het veldritseizoen werkt Merlier wel nog af bij Creafin-Tüv Süd, het team van Timmy Simons. "Hij kan ook op de weg uitstekend uit de voeten", klinkt het bij de ploeg. 

   

  "Ik ben uiteraard heel tevreden dat ik de komende maanden aan de slag kan bij een prestigieus team als Corendon-Circus", zegt Merlier. "De voorbije weken moest ik mij door omstandigheden beperken tot wedstrijden in het kermiscircuit. De opluchting is groot dat ik nu opnieuw kan meespelen op UCI-niveau."

   

  "Anderzijds krijg ik nu ook de ideale kans om mij degelijk voor te bereiden op aankomend veldritseizoen. Het wordt een belangrijke winter, zeker na mijn kwakkelseizoen vorig jaar. Ik wil opnieuw de aansluiting maken bij de renners net achter Van der Poel en Van Aert."

  Merlier krijgt een nieuwe uitdaging: