Teuns na ritwinst Dauphiné: "Een droom die werkelijkheid wordt"

  Teuns mocht voor het eerst sinds 2017 nog eens zegevieren.

  Teuns mocht voor het eerst sinds 2017 nog eens zegevieren.

  Na een spectaculair 2017 waarin Dylan Teuns 8 ritzeges boekte, is het hem nu gelukt om daar een vervolg aan te breien. De Belg zette de 2e etappe van de Dauphiné naar zijn hand en kreeg er als bonus de gele trui bovenop. 

  De 27-jarige Teuns was dolgelukkig met zijn 1e zege sinds die in de Arctic Race of Norway 2 jaar geleden. "Dit is een speciale overwinning, waar ik enorm gelukkig mee ben. Ik heb er bijna 24 maanden op moeten wachten, maar nu is het toch gelukt om een nieuwe overwinning te boeken."

   

  "Al van bij het startsignaal waren er grote namen mee in de ontsnapping. Ineos legde een hoog tempo op en kon zo de wedstrijd controleren en de kopgroep teruggrijpen. Toen ik zag dat ze moe werden, ben ik meegeglipt met een tweede groep vluchters. Uiteindelijk heeft de laatste klim voor het verschil gezorgd", vertelt Teuns.

   

  Samen met de Fransman Guillaume Martin reed hij op de steile Côte de Saint-Victor-sur-Arlanc weg van de rest. "Martin was een goede bondgenoot onderweg. We waren de sterksten op de laatste klim en ik mag me gelukkig prijzen dat hij er was om te helpen de achtervolgers af te houden. De sprint was man-tegen-man en ik ben blij dat ik het kon afmaken."

  "Ik ga vechten voor de gele trui"

  Door zijn overwinning neemt Teuns ook de leiderstrui over van de Noor Edvald Boasson Hagen. "Dat is een droom die werkelijkheid wordt. Het was al van de Ronde van Polen (die hij ook won) geleden dat ik nog eens een gele trui mocht aantrekken."


  "Er is nog een heel eind te gaan, maar ik ga ervoor vechten en zal er alles aan doen om die trui in mijn bezit te houden. Deze rittenkoers is natuurlijk van een ander niveau dan die in Polen. Maar daar heb ik mezelf verbaasd, dus misschien kan ik dat hier nog een keer overdoen", besluit Teuns.

  Bekijk hier de volledige interviews met Dylan Teuns: