• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Toronto wint weer buitenshuis en heeft Golden State bijna te pakken

  Kawhi Leonard (l) troeft Stephen Curry (r) af in de score.

  De Golden State Warriors hebben ook in hun 2e thuisduel in de NBA-finale het onderspit moeten delven tegen Toronto: 92-105. Een ijzersterke Kawhi Leonard loodste met 36 punten de Raptors naar een 3-1-voorsprong. Toronto moet nu nog 1 keer winnen en kan maandag thuis zijn 1e NBA-titel vieren.

  Bij Golden State, de dubbele titelverdediger, was Klay Thompson weer fit, nadat hij de vorige match gemist had. En hij was meteen topschutter van zijn team met 28 punten, eentje meer dan Stephen Curry. Die was woensdag nog goed voor 47 punten, maar faalde vandaag bij zijn driepunters: hij wierp slechts 2 van zijn 9 pogingen binnen.

   

  Zo lag de weg vrij voor Toronto om bij zijn debuut in een NBA-finale meteen de logica van het thuisvoordeel in de vuilbak te kieperen. Kawhi Leonard was - andermaal - de man waarop de Canadezen konden steunen met 36 punten en 12 rebounds. Ook bezoekers Serge Ibaka (20 ptn) en Pascal Siakam (19 ptn) deden hun duit in het bezoekende zakje.

   

  Een NBA-finale wordt naar een best-of-7 gespeeld. Maandagnacht kan Toronto het in de eigen Scotiabank Arena afmaken in het 5e duel. Wil Golden State zijn 3e titel op een rij veroveren dan moet het alle resterende matchen winnen: in Toronto, in Golden State en weer in Toronto.

  De indrukwekkende match en cijfers van Leonard:

  NBA-finale (best-of-7)

  Toronto - Golden State 4-2
  Toronto Golden State 118-109
  Toronto Golden State 104-109
  Golden State Toronto 109-123
  Golden State Toronto 92-105
  Toronto Golden State 105-106
  Golden State Toronto 110-114