• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Thiam maakt indruk tijdens generale repetitie voor zevenkamp in Talence

  Nafi Thiam liep, ondanks een sterke tegenwind, naar de overwinning.

  Nafi Thiam heeft tijdens de Gouden Spike in Leiden de 100 meter horden en het verspringen gewonnen. De olympische, wereld- en Europese kampioene lijkt zo meer dan klaar voor de zevenkamp in Talence over twee weken.

  Nafi Thiam miste het volledige indoorseizoen door een kuitblessure die ze opgelopen had op stage in Zuid-Afrika begin dit jaar. Ze kon zo haar Europese titel op de vijfkamp niet verdedigen. Over twee weken werkt ze in het Zuid-Franse Talence haar eerste belangrijke zevenkamp af.

   

  En de voorbereiding verloopt vlekkeloos voor de olympische kampioene. Op de Gouden Spike in Leiden, haar laatste voorbereidingswedstrijd, maakte ze indruk in het verspringen en op de 100 meter horden.

   

  Bij haar tweede van zes pogingen in de verspringbak liet Thiam een uitstekende 6m55 optekenen, 7 centimeter onder haar persoonlijk record. Bij haar vierde beurt leek ze zelfs even het 23 jaar oude Belgische record te verbeteren, maar haar 6m65 was ongeldig door een te felle rugwind (4,1 meter per seconde).

   

  Op de 100 meter horden klokte Thiam 13"62, ver boven haar persoonlijk record van 13"34. Maar met tegenwind was het lang geen slechte prestatie van onze landgenote. Hanne Maudens werd zevende met 14"63.

  Van der Plaetsen zoekt vertrouwen

  Thomas Van der Plaetsen koos in Leiden voor de vlakke 100 meter, maar bleef daarin ver boven zijn persoonlijk record. Hij werd tiende in 11"58, terwijl zijn persoonlijke beste op 11"04 staat. Bij het speerwerpen kwam hij iets dichter bij zijn beste niveau. Hij werd vijfde met 61m04, zijn persoonlijk record staat op 65m31. Ook Thomas Van der Plaetsen gaat binnen twee weken van start in het Zuid-Franse Talence.