• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Rode Duivel Eden Hazard gelauwerd voor zijn 100e interland

  Eden Hazard, omringd door de bondsvoorzitter en zijn familie.

  Eden Hazard, omringd door de bondsvoorzitter en zijn familie.

  Voor de wedstrijd tegen Kazachstan is Eden Hazard in de bloemetjes gezet. De aanvoerder van de Rode Duivels heeft de kaap van de 100 interlands overschreden.

  Eden Hazard speelde in maart op Cyprus zijn 100e interland, maar de viering voor dat jubileum werd uitgesteld tot de volgende thuiswedstrijd. Voor de EK-kwalificatiematch tegen Kazachstan kreeg de kersverse Real Madrid-speler het petje (cap) dat voorbehouden is voor spelers met 100 interlands of meer.

   

  De fans zwaaiden met vlaggetjes met daarop een afbeelding van Hazard en de tekst "Thank you, captain". Er was ook een tifo te zien, met daarbij de tekst: "Eden, just like the heroes of our childhood. We all need a hero." Daarnaast kreeg Hazard ook nog een aandenken van bondsvoorzitter Gérard Linard.

   

  De 28-jarige Hazard, die zaterdagavond de eerste 1.000 fans trakteerde op bier en cola, is de 3e Rode Duivel met 100 of meer interlands achter zijn naam. Bij Jan Vertonghen staan er intussen 113 op de teller. Axel Witsel zit aan 102 caps.