• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mørkøv blijft bij Deceuninck-Quick Step: "Heb niet lang getwijfeld"

  Mørkøv is de Deense kampioen op de weg.

  Michael Mørkøv heeft zijn contract bij Deceuninck-Quick Step met twee jaar verlengd. De 34-jarige Deense kampioen is zo de 9e renner die volgend seizoen onder contract ligt bij de blauwe formatie van Patrick Lefevere. "Ik ben heel gelukkig in deze ploeg."

  "Heb mijn plek gevonden"

  Michael Mørkøv streek twee seizoenen geleden neer bij (Deceuninck-)Quick Step en ontpopte zich snel tot een prima loods voor sprinters Fernando Gaviria, Elia Viviani en Fabio Jakobsen. De ervaren Deen was na dit seizoen einde contract bij Deceuninck-Quick Step, maar wilde naar eigen zeggen niet weg.

   

  "Toen Patrick Lefevere me een nieuw contract voorstelde, heb ik niet lang getwijfeld. Sinds ik in deze ploeg rijd, ben ik heel gelukkig. Ik heb mijn plek gevonden en ik voel dat mijn werk gewaardeerd wordt. Ik ben dan ook heel blij dat ik nog twee jaar langer deze kleuren kan verdedigen."

   

  Mørkøv won voor Deceuninck-Quick Step één keer: het Deens kampioenschap op de weg. Volgend seizoen wil hij zich meer op het baanwielrennen focussen, met als hoogtepunt de Olympische Spelen in Tokio. Daar hoopt Mørkøv een gooi te doen naar de olympische titel in de ploegkoers.

   

  "Ik krijg daarvoor alle steun binnen deze ploeg. Ik zal er dan ook voor zorgen dat mijn baancampagne mijn wegseizoen niet te veel hindert."

  Toen Patrick Lefevere me een nieuw contract voorstelde, heb ik niet lang getwijfeld.

  Michael Mørkøv

  Lefevere: "Heel populair binnen de ploeg"

  Ook CEO Patrick Lefevere is in de wolken met het verlengde verblijf van Mørkøv. "Michael werkt niet alleen heel hard, hij offert zich ook op voor de kopmannen van het team. Hij heeft veel ervaring en kennis. Hij is heel populair binnen de ploeg en ik ben heel blij dat hij er ook de komende twee jaar bij zal zijn."

   

  Deceuninck-Quick Step heeft voorlopig 9 renners onder contract volgend seizoen. De namen op een rijtje: Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Remco Evenepoel, José Alvaro Hodeg, Mikkel Honoré, Fabio Jakobsen, Bob Jungels, Yves Lampaert en Michael Mørkøv.

  Mørkøv met een boodschap op Twitter: