• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Evenepoel: "Ik had nooit gedacht dat dit al zou lukken bij de profs"

  Remco Evenepoel reed bijna van start tot finish, al dan niet alleen, aan de leiding.

  Een eerste profzege is het nog niet, maar een eerste straf nummertje heeft Remco Evenepoel wel al opgevoerd. "Ik mag trots op mezelf zijn."

  "Remco, je weet toch dat dit een teamwedstrijd is", vraagt interviewer Robbie McEwen aan Evenepoel na zijn onemanshow. "Ja, maar het plan was om vandaag zoveel mogelijk punten te pakken en dat heb ik gedaan."

   

  Evenepoel deed het zoals hij bij de junioren zo vaak had gedaan. De anderen met een verschroeiend tempo wurgen en uiteindelijk solo zijn slag slaan. "Ik had nooit gedacht dat dat bij de profs ook al zou lukken. Ik train hard in de hoop om gewoon te kunnen aanklampen. Ik mag dus trots op mezelf zijn dat ik dit al kan."

   

  "Ik weet dat dit niet telt als een individuele zege, maar we zijn goed op weg om net als vorig jaar hier weer te komen. Morgen (bij de sprintrace) is het aan de andere jongens. Dan neem ik een rustdag."

  Lampaert: "Trots dat ik zijn ploegmaat ben"

  Yves Lampaert sprokkelde in de beginfase ook wat punten voor Deceuninck-Quick Step, maar kon voor de rest alleen maar met ontzag toekijken naar Evenepoel. "Wat hij vandaag deed, was fenomenaal. Ik ben trots dat ik zijn ploegmaat ben."

   

  De Hammer Climb is een korte koers, maar wel een van de zwaarste van het jaar. "Hoeveel pijn dit doet op een schaal van 10? 11, 12 of 13", lacht Lampaert. "Dit is een van de lastigste races van het jaar. Normaal zijn het meer uithoudingswedstrijden, maar hier is het vanaf de start volle bak."