Ook Delfine Persoon en coach willen via klacht een revanche afdwingen

  Delfine Persoon voelde zich bestolen na de nederlaag tegen Katie Taylor.

  Filiep Tampere, de coach van Delfine Persoon, heeft bij de World Boxing Council (WBC) een klacht ingediend na het verloren wereldtitelgevecht tegen Katie Taylor. Hij hoopt dat de internationale boksbond snel instemt met een nieuw duel tussen Taylor en Persoon.

  Gisteren had de Belgische boksbond al een klacht ingediend bij de vier internationale federaties (WBC, WBO, WBA en IBF) en nu volgen Tampere en Persoon dat voorbeeld. Ze willen de uitslag van de kamp aanklagen om een revanche met Katie Taylor af te dwingen.

   

  In een brief gericht aan de WBC zegt Tampere een klacht in te dienen tegen de "schandalige beslissing" om Taylor als winnaar aan te wijzen. "Het resultaat was helemaal niet correct."

   

  Tampere voegt eraan toe teleurgesteld te zijn dat de WBC geen scheidsrechter afvaardigde naar het gevecht. Hij benadrukt dat hij al tien jaar "trouw is aan de WBC" en voor die bond al meerdere kampen organiseerde. "We zijn altijd correct geweest."

   

  "Dit resultaat is een schande voor de bokssport en iedereen (behalve enkele loyale Ierse supporters) deelt die mening! We vragen daarom de kans op een rematch voor de WBC-titel. Delfine wil haar groene gordel terug en wil zeker niet dat haar WBC-gordel op deze manier wordt overgenomen. We hopen dat de World Boxing Council Delfine Persoon zal steunen", schrijft Tampere.

  Tampere zette de brief op zijn Facebook-pagina