• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Basketbal Vlaanderen: "Er is wel degelijk een gestructureerd 3x3-traject"

  Team Antwerp wordt ondersteund door Basketbal Vlaanderen.

  Team Antwerp wordt ondersteund door Basketbal Vlaanderen.

  3x3-basketballer Nick Celis en zijn ploegmaats van Team Antwerp zijn naarstig op zoek naar nieuwe ploegmaats en extra financiële steun om hun ambities waar te maken. Toch benadrukt Basketbal Vlaanderen dat ze veel inspanningen leveren om 3x3-basketbal te promoten in België. "We blijven 3x3 voort professionaliseren en ontwikkelen."

  "Als federatie is Basketbal Vlaanderen al in 2011 in het 3x3-project van FIBA gestapt, met intussen tal van successen. Dat de federatie onvoldoende of met te weinig resultaat met 3x3 zou bezig zijn, berust wellicht op een foutieve interpretatie van bepaalde uitspraken", klinkt het in een mededeling.

   

  "België behaalde in het 3x3 basketbal onder meer een bronzen medaille op het WK bij de vrouwen (Moskou, 2014), de zilveren medaille bij de U18 mannen op de Youth Olympics in 2018 en gouden medailles bij de U18 mannen op het WK 2017 en bij de U18 vrouwen op het EK in 2018. Daarnaast organiseren we jaarlijks meerdere 3x3-toernooien als onderdeel van het breedtesportprogramma 3x3 én als promotie van 3x3-basketbal in België."

   

  "We steunen als federatie ook Team Antwerp – het eerste en enige Belgische team dat deelneemt aan het professioneel 3x3-circuit van FIBA – en hun kapitein Nick Celis volop. Er dient wel een onderscheid gemaakt te worden tussen de zoektocht van Team Antwerp naar extra spelers én hun ambitie om deel te nemen aan de Olympische Spelen 2020 enerzijds en de werking van de federatie anderzijds."

  De Belgische U18 pakte goud op het WK in 2017.

  De Belgische U18 pakte goud op het WK in 2017.

  "Kijken uit naar het EK in Antwerpen"

  Er zijn in België amper professionele 3x3-spelers, beaamt Basketbal Vlaanderen. "Maar daar dienen net de programma’s en het traject voor dat de federatie heeft uitgetekend. We blijven het 3x3 basketbal als federatie verder professionaliseren en ontwikkelen, zowel in de topsport (en dus bv. ook in de ondersteuning van Team Antwerp) als in de breedtesport."

   

  "We kijken enorm uit naar het EK 3x3 in Antwerpen volgend jaar en werken daar samen met FIBA als lokale partners keihard aan. Daar zal het 3x3 in de kijker staan en een geweldige promotie zijn voor onze sport. En uiteraard willen we er ook voor zorgen dat ook onze nationale ploegen, zowel bij de heren als bij de dames, er kunnen schitteren."