• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wereldkampioen Herlings klaar voor comeback op WK motorcross

  Herlings rijdt in Rusland zijn 1e Wereldbekermanche van het seizoen.

  Herlings rijdt in Rusland zijn 1e Wereldbekermanche van het seizoen.

  Jeffrey Herlings zal dit weekend in Rusland zijn wederoptreden vieren op de Wereldbeker. Door een voetblessure moest de motorcrosser de eerste 7 manches aan zich voorbij laten gaan. 

  Vorige week bouwde de 24-jarige Herlings al voorzichtig aan zijn comeback door enkele wedstrijden in Nederland en Oostenrijk af te werken. In de eerste races na zijn voetbreuk in januari was hij meteen goed voor het podium. Dat versterkt het gevoel dat Herlings klaar is voor het grote werk.

   

  "Ik zit nog maar drie weken op de motor en het gaat goed. Ik trek naar Rusland met een andere instelling dan ik gewoon ben. Het wordt de eerste van drie opeenvolgende wedstrijden (met ook de GP's van Letland en Duitsland, red) en het wordt belangrijk er wedstrijdritme op te doen voor de rest van het seizoen", zegt Herlings.

   

  "Ik reed twee nationale wedstrijden en mijn snelheid was goed, maar ik had last met de normale dingen waarmee je worstelt als je terugkeert na blessure, zoals in groep rijden. In Rusland wordt het nog lastiger met een hele hoop toprijders. Ik heb geen klassement in gedachten. We moeten realistisch zijn. Daarna in Letland, waar het zanderig is, kunnen we misschien aan meer denken."

   

  Vorig jaar was Herlings onhoudbaar in de Wereldbeker. Zo verzamelde hij 17 overwinningen uit 20 GP-wedstrijden. Momenteel staat zijn Red Bull-ploegmaat Tony Cairoli aan de leiding.