• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Na Lokeren stapt nu ook Tubeke naar het BAS

  Mocht KV Mechelen naar 1e amateurklasse zakken, behoudt Tubeke zijn plaats in 1B.

  Mocht KV Mechelen naar 1e amateurklasse zakken, behoudt Tubeke zijn plaats in 1B.

  Algemeen directeur van Tubeke Josselin Croisé heeft bevestigd dat ook zijn club in beroep zal gaan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Tubeke wil op die manier proberen afdwingen dat Mechelen naar de 1e amateurklasse zakt.

  De Geschillencommissie Hoger Beroep besloot vorige week om KV Mechelen te degraderen naar 1B. Dat deden ze op basis van volgend bondsartikel: "Indien, op het einde van het seizoen waarin de definitieve uitspraak plaatsheeft, de club daalt op basis van haar resultaten, wordt ze veroordeeld tot een degradatie met twee afdelingen in vergelijking met deze waarin ze uitkomt op het ogenblik van gezegde uitspraak."

   

  Uit die uitspraak leidt de Geschillencommissie af dat er ook rekening gehouden moet worden met de recente promotie van de club. Tubeke is het niet eens met die interpretatie en pleit nu dat Mechelen naar 1e amateurklasse zou moeten zakken. Mocht KV Mechelen inderdaad naar de 1e amateurklasse degraderen, behoudt het gedegradeerde Tubeke zijn plek in 1B. 

   

  Eerder stapte ook Lokeren al naar het BAS. Zij zijn het niet eens met de vrijspraak van Waasland-Beveren en eisen dat ook die club naar 1B degradeert.